Makimono

Kolakaker

Created on 2018-11-30

Ingredients


200 g smør
200 g sukker
1-2 ss sirup
300 g hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker

Directions


  • 200 g smør
  • 200 g sukker
Lag smørkrem: Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Her bruker de fleste oppskriftene hvitt sukker, men jeg tror det blir ekstra godt om man erstatter 50g av den med brunt sukker.

  • 1-2 ss sirup
Tilsett sirup: Bland inn sirup.

  • 300 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
Tilsett det tørre: Bland sammen de tørre ingrediensene. Sikt dem inn i smørkremen. Ikke bruk kjøkkenmaskin til roringen mens du sikter inn.

Kna: Bruk hendene til å kna sammen deigen til den er jevnt.

Forvarm ovnen: Skru ovnen på 175°C.

Form deigen: Del deigen i 4 like deler. Rull de ut til pølser som er ca like lange som langsiden til stekeplaten du skal bake de på. Legg bakepapir på en stekeplate, og legg deigpølsene på den. Trykk dem så litt flate. De skal være ca 1 cm tykke, og ca 3 cm brede. I ovnen kommer de til å spre seg bredere, så pass på at deigpølsene ligger langt nok fra hverandre.

Bak: Bak deigpølsene midt i ovnen, i ca 15 minutter, til de er gullbrune.

Skjær og kjøl: Rett etter at kakene kommer ut av ovnen, skjær dem på skrå. De skal fortsatt være litt myke når de er varme, men blir hardere når de kjøler seg ned.